Најчесто поставувани прашања

Како се регистрирам како радиодифузер?

За да заработите пари во нашите простории за разговори, не ви треба посебна сметка. Само што започнете со емитување, собирање на гледачи и примање парички.

Како да се регистрирам како агенција?

Направете сметки за секој радиодифузер и оставете ги да се емитуваат како редовни корисници.

Колку сметки можам да имам?

Само еден. широкопојасни сметки по корисник не се дозволени. Ве молиме, проверете дали користите само една сметка на сите ваши уреди за да избегнете обележување за повеќе сметки.

Дали е потребно да се биде професионален радиодифузер?

Искуството од радиодифузија не е неопходно за да се емитува и заработува пари со нас. Да се биде пријателски и самоуверен се единствените барања.

Дали треба да ја тргнам облеката?

Не, нашата услуга за видео разговор е дизајнирана за публика од 12+. Интеракција со вашите гледачи и дајте им шоу без еротски подтекст. Да бидете популарни на Ulive.Chat разговор со рулет и да заработите многу пари, само разговарајте со вашите гледачи и не оставајте го снименот долго.

Дали постојат правила или ограничувања на струите?

Нашите гледачи претпочитаат потоци со убав изглед со добро осветлување. Прегледниците на Ulive.Chat.live можат да бидат стари 12 години, затоа ве молиме одржувајте ја облеката додека е на камера.

Разговарајте со вашите гледачи и бидете пријателски расположени.

Еротски потоци се забранети во просториите за јавни разговори. Вашиот поток може да се премести во делот за возрасни или да се блокира.

Сексот на камера, девијантните сексуални акти (груби BDSM, зоофилија, педофилија), самоубиство и пропаганда за употреба на дроги се строго забранети. Прекршувањето на овие правила предизвикува непосреден блок од страна на администрацијата.

Радиодифузерите мора да бидат помлади од 18 години. Гледачите мора да бидат постари од 12 години.

Кој јазик треба да зборувам?

Тоа зависи од вашата непосредна гледаност. Започнете со англиски; тој е најчестиот јазик кај нашите корисници. Подоцна би можеле да се обидете да научите некому или фраза на вашиот мајчин јазик ако се заинтересирани.

Зошто го гледам знакот „ја бранува твојата рака“? Дали правам нешто погрешно?

Вие не правите ништо лошо. Ние инсистираме да имаме единствена содржина и овој едноставен бран гарантира дека нашите радиодифузери не користат ботови, реплики и други снимки од трета страна.

Што ако бев забранет?

Контактирајте го нашиот тим за техничка поддршка. Може да ви биде побарано појасно да дефинирате за што станува збор или да ја докажете возраста со испраќање лична карта.

Сите барања од радиодифузерите се префрлаат на ВИП услугата и се адресираат што е можно побрзо. Барањата се постапуваат според редоследот на приемот, но може да се појават одложувања за време на голем волумен.

Контактирајте го Ulive.Chat Поддршка

Може ли да работам само во режим во живо?

Снимете го вашиот сопствен пренос за да заработите пари дури и кога не сте во собата за разговори. Вклучете го снимањето во главното мени. Снимените емитува може да се најдат во собата за разговори.

Како да привлечам гледачи на мојот поток?

Обидете се со нешто ново, покажете ги вашите таленти и што е најважно, разговарајте со вашите гледачи. Можете исто така да додадете опис на вашиот поток и да ги поканите корисниците во јавна соба за разговори. Сите популарни преноси се рангираат автоматски и привлекуваат повеќе гледачи.

Дистрибуирајте ја врската до вашиот поток преку социјалните медиуми, веб-страниците, форумите за да заработите повеќе.

Како да почнам да заработувам пари?

Кога соберете доволно гледачи (100 или повеќе), функцијата за платено емитување автоматски се вклучува. На почетокот, сите преноси се бесплатни за гледачите, но сепак ќе добиете парички, а гледачите можат да ви испратат дополнителни подароци.

На радиодифузерите не им е дозволено да рекламираат ресурси од трети страни, да ги покануваат корисниците или да користат начини на плаќање на трети лица за време на платените емитувања.

Колку можам да заработам?

Колку повеќе гледачи има вашата емисија, толку повеќе ќе се плаќаат. Привлечете нови гледачи да заработат повеќе пари!

Дали се плаќаат приватни повици?

Да! Бидејќи стекнувате повеќе гледачи, ќе добиете повеќе за преноси и приватни повици. Нема ограничувања или скриени такси.

Кои се монетите? За што вредат?

Монетата е внатрешна валута на веб-страницата. Корисниците ги купуваат за да ви платат, купуваат подароци и да даваат платени лајкови. Монетите имаат фиксна стапка од 1 до 5000 долари. Валутата се прикажува во монети.

Каде можам да го видам балансот на монетите?

Бројот на монети на вашата сметка е прикажан над главното мени. Целосна историја на активност може да се најде во собата за разговори.

Која е минималната сума на повлекување?

Во моментов, 10 долари е минималниот износ на повлекување.

Колку често можам да повлечам средства?

Немаме никакви ограничувања колку често можете да повлечете пари. Може да побарате плаќање во секое време, откако ќе достигнете минимален биланс од 10 долари.

Кои се методите на повлекување?

Во моментот, можете да користите Paypal, Payoneer, Yandex, QIWI.

Колку е потребно да се повлечат пари?

Трансферот обично пристигнува во рок од 2-3 дена.

Може ли да блокирам корисник?

Можете да направите црна листа на корисник за да ги спречите да ве вознемирува. Може исто така да ги одблокирате корисниците во секое време.

Може ли да ги спречам луѓето од одредена земја да го гледаат мојот поток?

Да. Оневозможете една или повеќе земји во поставките.

Може ли корисникот да ми додаде во своите омилени?

Секако. Откако корисникот ќе се претплати на вас, тие ќе добијат известување кога вашето емитување ќе започне во живо. Сите претплатници ги гледаат своите омилени преноси во специјално мени.

Дали е можно да се емитува од мобилен телефон?

Да, сè што треба да направите е да ја преземете апликацијата за Android или iOS.

Дали има бесплатен разговор? Дали се плаќа?

Стандардно, сите преноси се бесплатни. Бараме корисниците да платат само откако потокот има 100 гледачи или повеќе.

Што треба да направам ако камерата не работи или разговорот е замрзнат?

Прво, рестартирајте го прелистувачот или апликацијата. Доколку тоа не помогне, контактирајте го нашиот тим за техничка поддршка и детално опишете го проблемот. Прикачете слики од екранот ако е можно.

Контактирајте го Ulive.Chat Поддршка